Gràcies! Un cop més heu omplert el fòrum amb els vostres somriures. La 39a edició de la Telecogresca ha estat un nou èxit de convocatòria, aconseguint ser de nou el major festival universitari del país. Dos escenaris, onze artistes i quasi set mil assistents, malgrat la pluja, són les xifres que deixa l’edició d’enguany.
Després d’haver resultats guanyadors de l’Engresca’t 2017, Leebeats i Wild Goats van ser els encarregats d’inaugurar els escenaris de DJ i artistes, respectivament. Amb unes de les propostes de més qualitat que han sorgit del concurs de bandes en els darrers anys, totes dues formacions feien l’obertura de la Telecogresca 2017. Immediatament després, el grup Manel es penjava els instruments sobre l’escenari principal, per a deler dels milers d’expectants que ja es trobaven reunits a l’amfiteatre, tot i l’hora de vesprada i les amenaces de pluja del matí. En paral·lel, a l’escenari de DJ, començava el sonat espectacle de WTF? Parties. El públic s’animava, el sol començava a amagar-se i tot pintava bé. Sak Noel, un dels artistes d’electrònica amb més cartell del panorama nacional, començava a punxar himne rere himne per a satisfacció dels seus fidels.
Faltava poc per a les onze de la nit quan els francesos Dub Inc iniciaven amb el seu reggae. Teclats, percussions i ritmes africans que van omplir l’esplanada del Parc del Fòrum de bones vibracions. Els valencians Space Elephants feien de contrapunt a l’escenari alternatiu amb una actuació molt enèrgica. Espectacle, fum i efectes especials. Podia semblar difícil recollir el testimoni de Dub Inc, però Auxili es creix en les grans ocasions i va aconseguir connectar amb el públic, que a aquella hora ja es comptava per milers. Doctor Prats i la seva secció de vents i percussió ens van guiar més enllà de l’una de la matinada. A l’alternatiu, DJ Plan B, feia un tancament marcat per remixos de mestissatge que donaven els darrers balls als amants de la música electrònica. Ebri Knight clausurava l’edició d’enguany, en l’escenari de grups, a ritme de folk. La Telecogresca ens quedava curta una vegada més.
Moltes gràcies, un any més, ho has fet possible.